Eleccions Municipals 2019

Programa electoral PSC Mont-roig / Miami

 

Les nostres propostes per al desenvolupament econòmic i l'ocupació local


En aquests 4 anys hem gestionat amb eficiència les polítiques de turisme i promoció econòmica en el marc de les nostres competències municipals. Hem creat més recursos turístics, hem millorat els que teníem; el sector turístic, el nostre motor econòmic local, ha millorat expectatives, s’han creat més llocs de treball. La continuïtat en aquestes polítiques és imprescindible per a seguir millorant, per a ser més competitius i crear més oportunitats de treball per a tothom. Aquestes són les nostres propostes:

En Turisme...

- Desenvoluparem les accions del Pla Estratègic de Turisme, un document treballat amb consens amb el propi sector local, i que compta amb l’assessorament d’experts. Aquest Pla, aprovat a finals del 2018, ens marca el camí per a impulsar un model turístic competitiu, responsable, sostenible, innovador i diversificat.

- Seguirem desenvolupant programes per a la fidelització dels públics en els que hem estat treballant aquests darrers anys: el turisme de la 3a edat per a desestacionalitzar la temporada; el turisme gastronòmic a través de les jornades i fires, així com la promoció de l’oferta gastronòmica; el turisme esportiu a través de les jornades esportives i la promoció de les instal·lacions esportives que hem millorat; el turisme de càmping, establint complicitats amb el sector i incrementant esforços en la promoció. També treballarem nous públics per incrementar la qualitat en el turisme local: el cultural i artístic, gràcies al revulsiu mironià i a l’obertura del Mas Miró; el turisme de golf, que tornarem a potenciar gràcies a l’obertura de l’hotel de cinc estrelles de Bonmont; o el turisme sostenible, gràcies al nostre patrimoni natural, el foment de polítiques de transició energètica i la mobilitat elèctrica.

- Promocionarem especialment el turisme esportiu, continuant la nostra tasca a l’hora de fomentar les activitats esportives que generin valor afegit com a destinació turística. Seguirem donant suport al cicloturisme, a l’organització de la mitja marató, al Mundialito i al campionat de futbol femení.

- Fomentarem el turisme rural a la zona d’interior, com a element diversificador, com a alternativa al turisme principal de costa, i com una conseqüència natural del gran potencial turístic del nucli de Mont-roig.

- Impulsarem el turisme cultural com a focus d’atracció i dinamització, especialment al Nucli Antic.

- Impulsarem el turisme nàutic posant en marxa el Club de Mar, un equipament en construcció, que volem fer un atractiu únic a la Costa Daurada.

- Amb la retirada de la via del tren, i aconseguint que Miami i el municipi s’obrin completament al mar, farem una via verda que connecti el nostre - 3 - municipi amb Cambrils i amb Vandellòs-L’Hospitalet de l’Infant. Serà un nou indret per a gaudir passejant, i un nou i sostenible atractiu turístic.

- Seguirem promocionant el municipi i el sector amb una important dotació pressupostària. En un món globalitzat, estar ben situat i donarse a conèixer com a destinació de qualitat, és imprescindible. Seguirem potenciant a marca Mont-roig Miami.

- Farem una nova oficina de Turisme a la plaça de Tarragona de Miami, d’acord amb el nivell que requereix el nostre municipi com a referent turístic de la Costa Daurada.

- Treballarem perquè l’Ermita obri durant tots els dies de la setmana en temporada alta.

- Millorar les platges encara més: la senyalització de les cales per a persones amb mobilitat reduïda, millors accessos de la platja per a gossos, millorar la neteja de platges i cales, mantenir-ne els serveis durant tot l’any, i exigir a l’Estat que faci una aposta decidida per lluitar contra la reversió de les cales i assegurar-ne les que tenen perill de esllavissades.

En Promoció Econòmica i Ocupació...

- Continuarem apostant per les petites empreses i els autònoms com a fonts importants de generació d'ocupació, donant suport a les seves iniciatives i aportant-los assessorament i formació. Seguirem ajudant-los a crear ocupació. Incrementarem els ajuts que reben els emprenedors per a la posada en marxa dels seus negocis.

- Seguirem impulsant Plans d’Ocupació per a contribuir a la inserció laboral de persones aturades de llarga durada, i que s’adaptin a les necessitats reals del municipi.

- Potenciarem el funcionament de l’Espai, el centre de treball compartit, amb més formació, assessorament i activitats.

- Promourem un Pla per a la incorporació de gent jove a l'agricultura. Volem, així, rejovenir el camp, generar llocs de treball per als joves, fomentar llocs de treball sostenibles i respectuosos amb el medi ambient, i modernitzar el sector agrari local.

- Promourem la implantació de cicles formatius que generin noves oportunitats en el territori. Exigirem, en aquest sentit, que el Departament d'Educació i de Treball de la Generalitat porti al municipi cursos de formació professional encarats a les necessitats de la nostra economia local, com el turisme.

- Promourem i promocionarem aquelles zones d'interès econòmic per al municipi, com polígons industrials i comercials.

- Crearem un Pla de promoció dels polígons industrials del municipi, que prevegi actuacions per a millorar les infraestructures i els accessos, així com incentius fiscals per a noves empreses que fomentin la sostenibilitat i l’ocupació. Impulsarem que arribi la fibra òptica i tots aquells serveis necessaris per fer els polígons atractius a noves empreses que vulguin instal·lar-s’hi i generar riquesa i ocupació al municipi.

- Farem una política activa per exigir a les empreses de telecomunicacions que assegurin internet d’alta velocitat a tot el municipi.

- Farem un procés participatiu a Mont-roig per decidir conjuntament el futur de la Fira.

En Comerç...

- Potenciarem l’impuls del comerç local i de proximitat. Posarem en marxa un Pla de dinamització del comerç local per a incentivar l’obertura de nous negocis, i el consum i la fidelització en comerços del municipi, tant a nivell de mercat intern com a l’àrea d’influència més pròxima.

- Fomentarem la creació de nous comerços a Mont-roig, especialment al nucli antic, mitjançant ajudes a l’obertura de nous comerços.

- Donarem suport als comerços que, malgrat estar en zones turístiques, es mantinguin oberts en temporada baixa.

- Impulsarem la posada en marxa d’una aplicació mòbil on estigui disponible tota l’oferta comercial del municipi, i on es puguin difondre campanyes i altres iniciatives del sector a nivell local.

 

Tot el programa

 

Descarregar el programa en format Pdf.

 

 

Segueix l'activitat de Fran Morancho a les seves xarxes socials.

Segueix-nos:

 

PSC Mont-roig Miami Urbanitzacions

#Morancho2019
#MoranchoAlcalde

 

Avís legal    |    Política de privacitat    |    Política de cookies