Desembre de 2019

Desitjos per a l'any nou

"En aquest mandat haurem invertit gairebé 21 M€, pràcticament al nivell en què ho fèiem abans de la crisi. I ho hem fet sense posar en risc la salut financera de l’Ajuntament".

Fran Morancho

Estem en plenes dates de Nadal i toca fer balanç de l’any que deixem enrere. Ha estat un any bo per al nostre municipi. Les dades ens demostren que, tot i que tímidament, millora la situació econòmica: baixa la taxa d’atur i puja l’ocupació. Si tenim, des de l’Ajuntament, un desig per a l’any nou és sense dubte mantenir aquesta línia per deixar enrere, d’una vegada, les conseqüències d’una crisi que hem hagut de pagar de valent al nostre municipi.

Per la nostra part, continuarem en el camí d’afavorir, en la mesura que ens sigui possible, que l’economia local continuï creixent. Seguirem incentivant la creació d’ocupació, ajudant als emprenedors, subvencionant la contractació de persones, impulsant el programa de Garantia Juvenil per donar una oportunitat de treball als joves, generant llocs de treball que ajudin a persones en situació d’exclusió social a sortir del pou. I seguirem ajudant les persones que més ho necessiten. Sovint sembla que la feina que fem sigui, fonamentalment, executar obres i organitzar actes, i de debò que la tasca social que fa l’Ajuntament és essencial i importantíssima en el marc de les nostres prioritats.

Encarem un nou any amb il·lusió. Amb la il·lusió de seguir fent les coses com creiem, que podran ser o no compartides, però que estan fetes des del convenciment que són d’interès públic i milloren la qualitat de vida de les persones. Estem a punt d’aprovar els pressupostos per al 2019. Seran els darrers del mandat, una legislatura on haurem invertit al voltant de 21 milions d’euros, pràcticament al nivell en què ho fèiem abans de la crisi. I ho hem fet sense posar en risc la salut financera de l’Ajuntament. Quan acabem el 2019 tindrem una ràtio d’endeutament del 64%, pràcticament la meitat del que permet la llei per als ajuntaments.

No hem parat de treballar. Els funcionaris, personal administratiu, tècnics municipals, empreses que ens han proveït de serveis i obres, els regidors. Ho continuem fent, la màquina no para, ni pararà. Com ja he explicat en alguna ocasió mitjançant aquesta tribuna, tenim un municipi dispers, amb molts nuclis de població, extens, amb poca densitat d’habitants, i moltes necessitats. I per tant, molts dèficits en infraestructures. Per això no hi ha una altra manera possible de governar i gestionar: fer-ho sense descans i invertint per revertir els dèficits, a la vegada que millorem l’eficiència i eficàcia de l’Ajuntament en la prestació dels serveis i la gestió del territori municipal. Aquest és el camí que estem seguint.

Som conscients que cal seguir treballant de valent. I sabem que hi ha serveis, com el de la recollida de residus i neteja viària, que cal millorar. Ho sabem i estem treballant per ajustar-lo. En el pressupost, precisament, hem previst una inversió per canviar el sistema de recollida, amb nous contenidors i camions, a la vegada que preveiem més personal per a la neteja viària. En els pròxims mesos esperem veure’n els resultats.

També hem començat a treballar en el nou centre sociocultural de Mont-roig, un equipament demandat sobretot per les entitats del poble. Estem encarregant la redacció del projecte executiu i esperem que durant aquest pròxim any puguem veure fet realitat aquest nou equipament.

Us desitjo que passeu unes bones festes de Nadal en companyia de la gent que més us estimeu. I per al nou any, felicitat, pau i amor.

 

Segueix l'activitat de Fran Morancho a les seves xarxes socials.

Segueix-nos:

 

PSC Mont-roig Miami Urbanitzacions

#Morancho2019
#MoranchoAlcalde

 

Avís legal    |    Política de privacitat    |    Política de cookies