Octubre de 2019

Un any dur en què hem seguit treballant

“Cap bandera, cap símbol, cap lluita nacional no ens ha fet perdre de vista l’horitzó: treballar per les persones del nostre poble, intentant millorar les coses que realment els preocupen, aquelles que tenen a tocar i que configuren la seva realitat diària”.

Fran Morancho

Deixem enrere un any dur per a moltes persones. Un any en què la situació política ha estat convulsa, en què s’han hagut de tractar ferides externes, però sobretot internes. Un any en què Catalunya s’ha sumit en la paràlisi legislativa, en què els projectes han quedat en gran mesura alentits o directament paralitzats. També ha estat un any difícil a Mont-roig del Camp. Després de condemnar institucionalment l’actuació dels cossos de seguretat de l’Estat l’1 d’octubre de 2017, en els darrers mesos, des de l’Ajuntament, hem intentat normalitzar la vida social i política locals. Malgrat això, la crispació ha intentat posar-les contra les cordes en més d’una ocasió.

Han estat mesos de manifestacions, increpacions, de debat interessat sobre la utilització de l’espai públic, de desestabilització política, de solapament del discurs nacional sobre les necessitats municipals. I tot i això, malgrat les dificultats i els moments difícils, aquest govern municipal no ha deixat de treballar a escala local, mantenint un paper conciliador, convençut que les petites coses que afecten la vida de les persones són les que realment importen. Hem seguit treballant per les persones d’aquest municipi, fent política municipal, que és pel que estem i pel que ens han escollit.

Hem impulsat l’Observatori de la Gent Gran, per saber què necessiten els nostres avis, què volen, en què podem ajudar-los per millorar la seva qualitat de vida. Hem arrencat el compromís a l’estat per desmantellar la via del tren al seu pas pel municipi un cop entri en funcionament el corredor del Mediterrani, actualment en proves, per deixar enrere el perill amb el qual conviuen molts veïns i visitants a Miami Platja. Hem impulsat projectes per ampliar els parcs i les zones de lleure per a petits i joves. Hem treballat en la millora d’espais públics que actualment estan en marxa o a punt de veure la llum, com la primera fase de remodelació de l’Avinguda de Barcelona o la Plaça Miramar. Hem obert el Mas Miró, un punt de referència cultural i turístic del territori, una assignatura pendent de feia molts anys. Hem impulsat el canvi de cultura organitzativa a l’ajuntament, modernitzant procediments i digitalitzant tots els tràmits que els ciutadans fan amb l’Ajuntament, amb l’objectiu d’agilitzar la tramitació administrativa, ser més eficients i eficaços i facilitar la vida dels nostres veïns, que ja poden relacionar-se amb el consistori còmodament des de casa, les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. Hem impulsat la cita prèvia a les OMAC, i estem enllestint un projecte de millora integral d’atenció ciutadana. Hem fet la primera Gala de l’Esport, per reconèixer la tasca de les entitats i esportistes locals, que contribueixen dia a dia a la promoció del lleure saludable i dels valors de l’esforç compartit. Hem seguit millorant els serveis a les platges, aconseguint una bandera blava més, per fer valdre un dels nostres atractius turístics més potents. I també, durant aquests darrers dotze mesos, hem seguit impulsant ajudes a l’emprenedoria, hem ajudat a la creació de llocs de treball mitjançant subvencions o traient noves convocatòries d’ocupació pública. Hem seguit enriquint la programació cultural i festiva, hem recuperat elements de la cultura popular com els Gegants de la Vila. Hem continuat millorant la senyalització viària del municipi, a poc a poc perquè és molt el que cal fer, però amb voluntat de seguir amb bon ritme. Hem seguit importunant les administracions superiors perquè millorin els serveis que tenim al municipi i que són de la seva competència. Hem incrementat els nivells d’inversió en polítiques socials i per als joves, amb programes específics i millores per a l’atenció de les famílies més vulnerables.

En aquest darrer any no hem parat de treballar. Cap bandera, cap símbol, cap lluita nacional no ens ha fet perdre de vista l’horitzó i la raó per la qual som en aquest govern: treballar per les persones del nostre poble, intentant millorar les coses que realment els preocupen, aquelles que tenen a tocar i que configuren la seva realitat diària.

 

Segueix l'activitat de Fran Morancho a les seves xarxes socials.

Segueix-nos:

 

PSC Mont-roig Miami Urbanitzacions

#Morancho2019
#MoranchoAlcalde

 

Avís legal    |    Política de privacitat    |    Política de cookies